Att vara i konflikt med sig själv....

Att vara i en konflikt med sig själv är bland det jobbigaste som finns, hjärnan säger en sak och hjärtat en annan.
Jag vet att mitt beslut i att sluta amma är rätt (hjärnans åsikt) men samtidigt så ställer hjärnan till det och lurar hjärtat att säga något annat.
Hjärna är så smart att man glömmer hur jobbiga och tuffa saker och ting kändes just för att man inte ska minnas och vilja försöka igen och igen. 
Jag vet så väl att om jag skulle börja igen nu så är den onda cirkeln igång igen med stockningar, ångest och stress över rätt tag och position, känna sig väldigt fast i alla dessa känslor som i ett fängelse.
Trots allt detta så vill hjärtat inget hellre att man innerst inne försöka de där lilla extra. 
Önskar man kunde stänga av tankar och känslor ibland! 
Varje gång de känns jobbigt försöker jag påminna mig själv om alla mjölkstockningar med feber och frossa, smärtsamma amningstillfällen, hårda och spända bröst varje gång Ellie sovit lite för länge på nätterna osv.

Idag vid 5:00 när det var dags att pumpa så upptäckte jag att mjölken nu såg ut nästan som spökvatten, redan?!? 
Det blev väldigt jobbigt just i den stunden då allt blev så himla mycket mer verkligt, jag insåg att nu är slutet nära och jag måste börja slänga det jag pumpat ut då det inte är tillräckligt bra mat för Ellie längre.

Jag hoppas verkligen att de jobbigaste känslorma och tankarna försvinner när jag inte behöver pumpa mer och bli påmind på det sättet längre. Att jag ska finna samma tillfredsställelse när Ellie är mätt och nöjd efter flaskan istället för bröstet. 

Att skriva av sig ibland känns rätt bra, det är lite de som blogg finns för också.
Man är inte mer än mänsklig och även jag har nedgångar då och då.
I denna situation är det svårt att begära att alla ska förstå hur det känns för en mamma som inte kan ge sitt barn den maten som det var tänkt, det är inget man bara rycker på axlarna med och åker till affären och köper ett paket ersättning och sen är allt bra igen.
Men att tänka sig in i det vi går igenom är de flesta av oss kapabla till, stöd är A och O i detta vilket jag har mycket utav och är enormt tacksam för ♡  


Ha de bäst, kram kram ♡ 


Att amma är inte alltid en dans på rosor....

Att amma sitt barn är det mest naturliga i världen, det är fantastiskt att kroppen kan tillgodose det lilla barnet med allt som den behöver under sitt första halvår.
Att bara lägga barnet till bröstet direkt efter födseln, den börjar äta och sen är allt frid och fröjd.
MEN det är långt ifrån alla som får en sådan upplevelse bl a jag.

 

Denna gången så var jag väl medveten om att det gör ont första veckorna just för att bröstvårtorna inte är vana och att man har gigantiska, svullna och ömmande bröst och att utdrivningsreflexen känns som tusen nålar.
Det är en läroprocess för både mamma och bebisen, mamman ska lära sig hur ett bra tag känns och rätt position och bebisen ska lära sig att öppna munnen tillräckligt.
Med Annie så gick det inte som planerat, blev dåligt informerad om hur första tiden kommer att vara och trodde att allt jag gjorde var fel för allt gjorde ont. Hon lärde sig ett felaktigt tag och jag visste inte hur jag skulle göra då.
Jag fick min första mjölkstockning när Annie var 1 ½ vecka gammal (Mjölkstockning är att en eller flera mjölkgångar inne i bröstet täppts till så att mjölken får svårt att komma ut) med hög feber och fruktansvärda smärtor i bröstet. Fick använda min pump istället för att amma, det gjorde för ont!
Hade nio stycken på två månader, när vi kom till BVC efter att jag kämpat i dessa två månaderna så sa sköterskan ”Det är ok att sluta”. Då kände jag att jag försökt tillräckligt, suttit fast i den där pumpen dag och natt med konstant hög feber för att ge Annie mat.
Fick utskrivet medicin som skulle få mjölken att sina och så pumpade jag med längre och längre tids mellanrum tills all mjölk var borta. Kände mig som världens sämsta mamma som ”gav upp” av egoistiska skäl, att jag bara tänkte på mig själv. Men man säger ju det att en glad mamma ger en glad bebis, det var en klen tröst i det läget men vad skulle jag göra….
Pga att jag var så sjuk så gick jag miste om Annies första två månader, minns de bara som små små fragment stundvis. Kroppens sätt att skydda sig själv kanske för att man ska våga testa igen.

 

Nu med Ellie så var jag som sagt mer påläst, men det gjorde ju lika ont i alla fall. Man satt där varannan timme både dag och natt med smärtor, trötthet och ångest för hur det gick förra gången.
Efter två veckor så började tankarna på att sluta komma, pratade med min bvc-sköterska och hon hade full förståelse för hur jag kände. Hon bad mig försöka en vecka till och var det fortfarande status quo så skulle jag få medicin att sluta.
Det blev bättre, mindre smärtsamt men det kändes fortfarande. Nätterna har varit värsta då man aldrig visste hur pigg/trött Ellie skulle vara, om hon skulle kunna få ett bra tag, om man fick henne i en bra position osv. Väldigt stressande och det blev aldrig bra på nätterna.
Under dagarna hade jag uppsamlingskoppar på mig för att jag läckte så mycket mjölk, kylde ner det och frös in för att sparas (blev 2 liter till slut).

 

För en vecka sen så fick jag första stockningen, kunde häva den rätt snabbt med amning och Ipren.
Tänkte att det var ju inte så farligt och trodde att det skulle bli lättare att hantera dom denna gången, men ack så fel jag hade. Natten mellan lördagen och söndagen så hände det igen, när jag vaknade tidigt på morgonen så hade jag fruktansvärt ont i mitt vänstra bröst.
Jag grät och var helt förstörd, det var ju inte så det skulle bli denna gången. Hade ju klarat mig så bra hittills varför skulle det komma nu? Ammade bara på det stockade bröstet igår och satt i över 1h i duschen och masserade och handmjölkade ur för att få den att släppa, med det gjorde den inte.
Framåt kvällen så började jag må riktigt dåligt, som om jag fått influensan. Allt bara sköljde över mig, jag ville inte gå igenom samma helvete som med Annie. Så jag bestämde att det första jag skulle göra på morgonen idag var att ringa BVC och få hjälp med medicin för att häva mjölkproduktionen.
Jag ringde och sköterskan sa till mig att ringa vårdcentralen för det är läkare som måste skriva ut medicinen, fick en telefontid kl. 11 och läkaren ringde. Hon sa att hon ordnat ett recept på Pravidel (samma som jag åt med Annie) och ska ätas i 15 dagar.

 

 

Känslan jag har nu är väldigt blandad av både lättnad och förtvivlan.
Ville ju så gärna att det skulle funka denna gången, känns som att jag tar ifrån Ellie något av det som betyder mest för henne.

Samtidigt som jag för min egen och familjens skull känner att jag nu gjort ett bra val, jag väljer att det är dags att må bra igen. Jag väljer ett liv utan smärtor och ångest, har varje dag under hela detta året levt med någon form av smärta. Det har varit svår foglossning, den traumatiska förlossningen, inflammation i livmodern och nu amningen.
Nu får det vara nog, nu vill jag börja må bra, njuta av sommaren och att vara tvåbarnsmamma.

 

Så nu säger vi hejdå till fysiska och psykiska smärtor och hej till livet som Sandra igen =)

Ha det gott, kram kram ♡

PS. Till er som kämpar med amningen, det är ok att sluta ♡. DS


En bra fredag ♡

Idag har det varit en bra dag, vi började på BVC kl 8.20 för Ellie på 1 månadskontroll hos läkaren. Hon är superfin sa läkaren och som hon växer, nu väger hon 4875g (ökning med 420g sen förra veckan) och är 56,5cm lång. 
Läkaren och sköterskan sa att jag har en väldigt hög kvalité på min mjölk, en jämn och hög mängd protein och fett från början av amningstillfället till slutet. Så någon oro för om hon inte äter upp varje gång och inte får i sig den feta mjölken behöver jag inte ha.


♡     ♡     ♡ 

Vid strax efter nio var vi ute vid bilen igen och bestämde oss för att överraska Annie lite så vi åkte till Växjö och Leos Lekland. 
Men det var väl en liten besvikelse pga alla andra respektlösa ungar och deras föräldrar som tyckte att de kunde få leka ångvält bäst de ville. 
De gapade och skrek över hela leklandet och tog ingen hänsyn till att det fanns andra. 
En annan mamma var och klagade hos personalen att de skulle be föräldrarna säga till sina barn (men personalen gjorde det inte). 
Så efter en stund så gick den familjen.
Självklart ska barn få leka och ha kul men att skrika folk döva och bara tänka "jag ska fram" så blir det inte roligt för någon annan där.
Men vi åkte därifrån vi med, Annie ville inte leka mer när de andra betedde sig som de gjorde. 
Vi åkte och fikade istället som en liten kompensation till Annie som blev väldigt nöjd med sin chokladboll och festis. 


♡     ♡     ♡ 

Sist men absolut inte minst så vill jag skriva några rader om min älskade Johan, som är så mycket mer än min man. 
Han är min bästa vän, min klippa, min trygghet och min bättre hälft. 
Att ha honom vid mina sida i tuffa tider betyder allt för mig, som nu efter förlossningen med Ellie. Han har gjort allt här hemma så jag ska kunna återhämta mig och kunna fokusera på amningen. Kommit med frukost på sängen, åkt iväg med Annie så vi ska få lugn och ro och skött marktjänsten.
Amning är inget man kan utan mamma och bebis måste lära sig det tillsammans, det är fortfarande tufft stundvis men nu går det för det mesta bra. Johan har peppat, berömt och sökt information. Han berättar varje dag vilket bra jobb jag gör, vilken kämpe jag är och att jag är världens bästa mamma till våra tjejer. 
En sån underbar människa som honom är lika svårt att hitta som en droppe i havet. 
Du ska veta att jag älskar dig så enormt mycket, även om jag inte alltid visar det så ofta och tydligt som jag borde ♡


Livet handlar inte om att man ska vänta ut stormarna, utan att lära sig dansa i regnet ♡

Ha en skön helg, Kram kram ♡ 

En månad imorgon ♡

Sitter här i Göteborg hos mamma och pappa, och ska snart gå och sova.
Imorgon blir vår lilla Ellie en hel månad, vid denna tiden för en månad sen så gick jag fram och tillbaka i korridoren på förlossningen med ordentliga smärtor. 
Utan min största support, min älskade Johan, så hade jag inte fixat de intensiva timmarna som följde. 
Minnena är fortfarande väldigt färska, smärtorna, ångesten och stressen känns som igår. Ju mer distans jag får så hoppas jag att det känns bättre och lättare.

Men jag älskar verkligen denna underbara lilla varelsen, kärleken är obeskrivlig ♡

Hade en väldigt lycklig tjej igår som fick riktig egentid med mamma för första gången sen lillasyster föddes, vi var på Bushuset i Torslanda. Mormor och Ellie var såklart med men de hängde på sitt håll. 

Imorgon bär det av till Liseberg för en heldag med massa karusellåkande, träffa vänner, äta glass och kolla på kaninteatern såklart. 
Annie är oerhört förväntansfull och hade lite svårt att somna ikväll. 


Hoppas ni haft en bra helg, ha de gott alla!
Kram kram ♡

Ellie 3 veckor ♡

3 veckor idag, tycker inte att tiden går för fort. Gillar när saker och ting går framåt, speciellt bland barnen. Framsteg är det bästa som finns där :-) Barnen är ju det bästa vi har! 

Sommarvärmen har verkligen slagit till som en fet käftsmäll, man gör inte många knop om dagarna då. Men poolen är uppe och några av oss badar och håller sig svala.
 
♡     ♡     ♡ 

Själv så ser mina dagar ut som så att man äter, dricker, vilar och ammar. 
Ellie äter och sover mest i värmen, mysigt att ha en snusade bebis på bröstet. 
Fast idag blev jag klar med dopinbjudningarna så de är klara att skickas. Skönt att ha det gjort med. 

♡     ♡     ♡ 

Annie tar väldigt väl hand om sin syster, leker, gosar och tröstar. Här gjorde hon en koja med henne ♡

Nästa vecka bär det av mot Göteborg och ett besök på Liseberg som vi ser mycket fram emot, speciellt Annie såklart :-)


Ha de gott alla, kram kram ♡ 

RSS 2.0