Vecka 40+4

Då har man gått över 4 dagar och nu i 2 dagar så har man känt av mer och mer och trott att det vart något på gång.
Men nää inget händer.
En sak ju i alla fall att det kommer att bli ett December-barn *mysigt*
Börjar dock få idétorka när det gäller att hjälpa till att få igång allt, spelade Kinect igång med Johan i 1 ½h just för att röra lite mer på sig. Sen låg och i sängen och cyklade lite med benen i luften för det skulle tydligen hjälpa.
Men jag tror nog att jag ger upp nu, har prövat hur mycket som helst nu och inget händer, jo en sak kanske hjälper om man börjar planerar saker man ska göra kanske =P

Längtar efter dig skruttis, kom ut till mamma och pappa nu<3


I väntans tider...

Idag är det den STORA dagen D, men händer det något? Nää
Känns det som att det är något på gång? Nää
Känns det som att den kommer komma idag? Nää
Är det segt att vänta? Jaaaaa!

Usch detta känns ungefär som att man går och väntar på att det ska bli julafton fast man inte riktigt vet när den är.
Hade riktigt svårt att sova inatt, låg på helspänn vid minsta lilla rörelse eller sammandragning jag fick. Men nä nä varför komma ut när man har en egen vilja (redan).
Tycker dock att det är lite oförskämt att inte visa sig på sin födelsedag, fast skruttis kanske inte är riktigt nöjd med datumet utan vill ha ett annat istället. Hade gärna viljat veta vilket det är i så fall! Kanske vill bli en liten december-bebis =P

Vad göra, vad göra?
Nää de finns väl inte så mycket mer än att gosa ner sig i soffan med en mysig film så en del utav dagen kan gå så kommer vi väl förhoppningsvis lite närmare =)



Ha de bäst kram kram<3

Vecka 40 snart....snart!

Äntligen närmar sig denna resan mot sitt slut och början på en ny underbar tid kommer att avlösa den =)
Längtar något så fruktansvärt nu när man vet att man är så nära, fast ändå vet man inte hur nära eller långt borta det är.
Både jag och Johan har försökt med alla möjliga övertalningsförsök men icke, är man envis så är man och varför lyssna på någon annan när man lika gärna kan göra som man själv vill.
Vi kan ju alltid hoppas att man inte går över allt för mycket om det blir så.
Känner mig inte så tung vilket är skönt, men pga att magen är stor så känns det som ett helt gympass bara att resa sig från sittande till stående.
Men som sagt nu är det inte långt kvar, max 3 veckor och inte en dag längre.

Så senast 10dec är skruttis här<3




Nu är din bebis sannolikt mellan 50-52 cm och väger 3.5-4 kg. Det är nu nära ditt beräknade förlossningsdatum och det är dags för bebisen att födas. Det är dock bra att komma ihåg att många går över tiden, speciellt förstföderskor, så bli inte orolig om bebisen bestämt sig för att vänta ännu lite till.

Du får nu gå på täta kontroller hos barnmorskan och ditt barns tillstånd övervakas noggrant.

Många börjar nu fundera på att sätta igång förlossningen på egen hand, och goda råd brukar man få i överflöd. Allt ifrån att gå i trappor till den berömda "färdknäppen", men det är dock ingen av dessa hemmabehandingar som bevisligen fungerat. Men misströsta inte, bebisen brukar ändå bestämma sig att komma ut förr eller senare, och det är en mindre del som behöver medicinsk behandling för att sätta igång förlossningen.

När det lilla miraklet väl kommit ut så kanske du vill berätta för världen om ert nya underverk<3

Ha de bäst kram kram<3

Barnmorskebesök och 10kg tyngre.

Idag så har jag vart hos barnmorskan igen, och även denna gången så verkade hon lika förvirrad och bortkommen som för två veckor sedan.
Jag bad henne ta ett järnvärde på mig, vilket hon tyckte var helt onödigt men jag ville det så det gjorde hon. Åter igen så hade det sjunkigt så hon sa till slut att det var bra att vi kollade. Så nu får jag ta 2st tabletter istället för bara en.
För övrigt så var allt bra, min gravidvikt är nu uppnådd på 10kg (från 57kg till 67kg) som jag minst skulle gå upp, hjärtljudet slog så fint så fint, magen hade växt 2cm sedan senaste mätningen och huvudet är fortfarande där det ska vara.
Och med tanke på mina sammandragningar och att jag är öm nere i magen så sa hon att de riktiga värkarna kan starta när som helst, så nu håller vi verkligen tummarna för att skruttis tittar ut snart =)

Längtar såklart jättemycket till jul då jag helt säkert vet att vi har våran lilla älskling i armarna och få visa upp för alla nära och kära =)<3




Ha de bäst kram kram<3


Vecka 39, kom ut nu!

Åhhhh så nära så nära, vill att bebisen ska komma ut nu och inte om 2 veckor.
Det känns ordentligt att den är stor och knappt får plats längre, så varför då inte komma ut hehe.
Men bara så att du vet det din lilla sötnöt därinne att den 26:e är det vräkning på hög nivå, då åker du ut har mamma och pappa bestämt.
På tisdag är det dags för ännu ett besök hos våran nya fantastiska barnmorska *ironisk*. Får se vad som händer denna gången. Kanske en undersökning av livmoderstappen eftersom jag har haft en hel del sammandragningar den senaste veckan, hoppas att det är nått på G =)



Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.


Ha de bäst kram kram<3

Vecka 38

Nu börjar det bli tröttsamt med denna stora magen.
Har dock börjat få en aning mer förvärkar de senaste dagarna så jag håller verkligen tummarna på att de snart är dax. Vill så hemskt gärna träffa det lilla livet som har växt i min mage så länge, så pass länge att jag knappt minns hur tiden var innan hehe.
Allt är klart här hemma så skruttis är välkommen när som helst<3



Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Mamma

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

 

Ha de bäst kram kram<3


Barnmorskan igår mm.

Igår var det första besöket hos barnmorskan här nere i Ronneby.
Och vad säger vi om det? Jo att vi aldrig har träffat en mer velig människa och hon visste uppenbarligen knappt att foglossning existerade.

Först när vi kom dit så var hon 10min försenad, sedan så började hon med att vi skulle ta en blodgruppering och då bad jag henne sticka mig i vänster arm för det är den jag är van vid.
När hon efter det skulle ta ett blodtryck så ska hon ta den i samma arm som hon nyss stack mig i och då kunde jag inte vara tyst utan frågade:
- Är det så bra att ta blodtrycket i samma arm som du nyss stack mig i?
För jag vet att man kan få hemska blåmärken om man spänner åt så kraftigt precis där ett prov tagits, till svar fick jag:
- Men vi brukar ta trycket i den armen.
Aja tänkte jag, det är väl bara att härda ut. Men så fick jag lägga mig ner för att hon skulle mäta magen och känna så att bebisens huvud hade fixerat sig. När jag bad om hjälp att böja upp benen efter som jag låg på rygg och har min foglossning så tittade hon jättekonstigt på mig som om "det där borde du väl ändå klara själv".
Förhoppningsvis måste jag bara träffa henne en gång till innan det är dax.

Men idag är det en mysig dag, jag och Johan firar en vecka som sambos =)
Så ikväll blir det god mat och mys framför tv:n hihi. Är så glad att jag är här hos honom, allt flyter på bra och vi längtar så tills våran bebis kommer =)

Alltid vi älskling, finns ingen jag hellre skulle vilja vara med<3



Ha det bäst kram kram<3

Vecka 37 och 25 dagar kvar!

Nu har jag flyttar ner till min älskade Johan, så äntligen kan vi se oss som sambos =)<3

Skruttis börjar ge lite småtecken på att det snart är dax att komma ut (hoppas de blir snart), har tvättat en del kläder och BB-väskan är packad =)
Några dagar till kan de gott vänta för jag ska baka och så ska svärföräldrarna komma på besök i helgen.

Men för övrigt bra med oss alla tre<3


Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben. 

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt.
Se till att väskorna är packade! *check*

 

Ha de bäst kram kram<3




RSS 2.0